MENÜ

Mi inspirál bennünket?
A szél… A kő… A fém… A fa…
Színek. Fények. Árnyak. Ívek. Sarkok. Évgyűrűk.
A folytonosság, a mozgás.
A megtorpanások és az újraindulások.
A természet tökéletessége és nagyszerűsége.

A lakásdekorációk születését minden egyes termék esetében megelőzi az elmélyülés, a ráhangolódás. Bármi inspirálóan hat ránk, de leginkább a természet az, melynek hatása alól nem tudjuk és nem is akarjuk kivonni magunkat! Úgy vagyunk, mint a szobrász, aki addig nem nyúl véső és kalapács után, míg lelki szemeivel meg nem látja, mit rejt számára az előtte heverő márványtömb.
A K&G Design műhelyében napvilágot látó dekorációs termékek létrejöttét nem előzi meg kapkodás. Megvárjuk, amíg a várakozó anyag elárulja a titkait, hogy a formálódó-alakuló dekortárgy külön egyéniséget kapjon – legyen az asztaldísz, fali kép, bonsai, madáretető vagy kutyafekhely. Csak eztán ölt lassan testet a műhelypulton az egyedi, exkluzív, különleges, komoly vagy éppen bohókás, elegáns vagy éppen sikkes fali vagy asztali dísz, klasszikus vagy modern lakberendezési tárgy. Mindegy hogy fémből, kőből, fából, drótból, fonálból készül, mindegy hogy arany, acél, metál dekoráció: kivárjuk a matéria döntését.
Azonban nem a saját, hanem a természet képére formáljuk lakásdekorációs termékeinket. Egyszerű és természetes alapanyagokat használunk, mert azt valljuk, nincs annál egyedibb, otthonosabb, szívnek kedvesebb lakásdísz, mint amikor a természet egy-egy darabkája tölti be a neki szánt teret a nappaliban, hálóban, konyhában vagy az irodában.
Meglehet, van, aki úgy gondolja a kő, a fém halott anyag, semmi keresnivalója lakásdíszként az otthonában. Ez nem más, mint tévedés. Elég, ha a kezünkbe kerül egy kvarc, mészkő, gránit, bazalt talapzatra hurkolt-sodrott-szőtt-tekert réz, acél, fém bonsai lakásdekoráció… Ha van türelmünk kivárni, csodák-csodája a kompozíció egyszer csak elkezd a kezünk közt lélegezni…
Így vagyunk mi is, amikor éppen születőben van a következő fém, fa, kő, fonál alapú lakásdekoráció. Gyakran érezzük azt, hiába vannak a mi kezünkben a szerszámok, nem mi formáljuk az anyagot, hanem az anyag formál bennünket – mi csak szót fogadunk…

A lakásdekoráció titkos kertje

Gyakran tapasztaljuk úgy, amikor saját részre készülő vagy ajándék lakásdekoráció terveit készítjük, majd valósítjuk meg, hogy nem is a négy fal között, hanem titkos kertben vagyunk.

katica-1

Titkos kertben, ahol folyamatosan susog a szél, zeng a kő, zizeg a fém, dalol a fa.

katica-1

Ahol a színek percenként változnak, attól függően, hogyan éri a napfény a felületet, hogyan kommunikálnak egymással.

katica-1

Ahol minden centiméternyi drót más és más ívet, sarkot alkot a kezünk közt.

katica-1

Ahol nem lehet rácsodálkozás nélkül elmenni egyetlen fából készült dekortermék mellett sem, mert annyira gyönyörűek, mesebeliek az erezetek, a színek, a kérgek és az évgyűrűk.

katica-1

Ahol nem moccan semmi, mégis tapintható a folytonosság, a mozgás, a megtorpanások és az újraindulások.

katica-1

Ahol milliméterről-milliméterre tetten érhető az alapanyagokon és a már kész dekorációs termékeken is a természet tökéletessége és nagyszerűsége.

Bízunk benne, hogy a titkos kert legalább egy kicsiny szegletét eljuttathatjuk –lakásdekorációs termékeink közbenjárásával – azokhoz, akik megtisztelnek bennünket és a mi portékáinkkal díszítik otthonaikat, enyhítik a környezet szigorát irodáikban vagy szereznek örömet másoknak.
Ez az oldal nem egy lakásdekorációs webshop. Itt muszáj időt szakítani arra, hogy meglegyen az IGAZI. Időnként elgondolkodunk… Lehet, hogy nem a látogató, hanem a dekorációs termék választja a megrendelőt?
Kérjük, szánjon időt a megfelelő lakásdísz kiválasztására. Ha nem lelt rá az igazira, de vannak elképzelési – akár a látottakból kiindulva –, keressen meg bennünket.

Nincs két egyforma termékünk. Ahogy a természetben nincsen két egyforma teremtmény – sem élő sem élettelen –, úgy nincsenek egyforma talpfák, kövek és dróthajlítási kézmozdulatok. Így a végeredmény is mindig más lesz, mindig újszerű, mindig izgalmas. Ennek okán a weboldalunkon kiszemelt portéka maximum csak hasonló ahhoz, amit önnek hívunk életre.
Kérjük, megrendelés esetén a kiválasztott terméket 1-3 hét elkészülési idővel kalkulálja, hiszen mint fentebb írtuk, dekortermékeink kézzel, egyedi tervezéssel és kivitelezéssel készülnek. Egy-egy alkotás 5-45 óra elkészülési időt követve lát napvilágot.


Szeretettel és tisztelettel:

K&G Design