MENÜ

Bonsai fa – drótfa

Bonsai drótfa, műgyantába építve: a világsiker most itthon is kapható

A bonsai drótfa nálunk még újdonság ebben a formában. A magyar hagyományban inkább életfa néven ismerjük, mely összeköti a földi és a lelki világokat, A műgyanta hozzáadásával új fénybe állítottuk a japán szokásokban található bonsai fa nevelési eljárást . Ez a lakásszépítés tipp egyelőre „titkos”, de annál izgalmasabb!

műgyanta lámpa ajándék drótfa réz acél alumínium horgany-99.2

Bonsai drótfa – mi ez egyáltalán?

Maga a bonsai egy ősi művészeti forma, ami Magyarországon is ismert sokak körében, akik a szépséget, harmóniát keresik a lelkükben és maguk körül, az otthonukban. A teljes méretű fák alakját és méretarányát kicsiben megjelenítő, megszelídített természetet jelenti, amely több mint ezer éve elbűvöli nem csak a japánokat.

Bonsai fa

A „drótfa” viszont furcsa szó, amely a bonsai diszkrét szépséget sugárzó jelentésével szemben („kicsire nevelt fa”) első hallásra talán kevésbé csábító. De ne hagyd, hogy elriasszon a „drót”! Mindössze a technika pontos megnevezéséről van szó.

Eredetileg húrral, vékony kötéllel, zsákvászonnal kötözték, alakítgatták a bonsai növekedését a japánok, aztán rátértek a drága rézdrót használatára, de csak az olyan fákhoz, amelyek a legmagasabb potenciát mutatták, vagyis a legígéretesebbek voltak esztétikailag.

A bonsai alakját a szemnek „láthatatlan” drót szabályozta, amely ágait-bogait mesterkéletlen, természetes,  mégis gondozottnak ható rendbe szedte.

Ma, a legújabb technikai előrelépés esetében a „bonsai drótfa” szakkifejezésből az a bizonyos „drót” szintén a választékosan elegáns megvalósítási módszerre utal.

Mi a bonsai drótfa anyaga?

Néha egyetlen szál hosszú, vörösréz huzalból vagy horganyzott acélból készül a műalkotás. A művész mintegy önmagába hajtogatja vissza a drótot például az ágak végén. Mintha csak a grafikus egyetlen, dinamikus, de finoman hajlongó vonalból készítené el a rajzot.

Más esetben akár szálak százai fonódnak össze harmonikusan egyesülve, megteremtve a mozgás és az állandóság összhangját, amit ez a műfaj egyedülállóan képes tükrözni.

Ezek az alkotások egyszerre sugároznak energiát és erőt, de visszafogottságot is. Egy-egy otthonodat díszítő szobrászati műalkotás, amelynek talapzata, a műgyanta anyag is különleges.

ajandek-drotfa-rez-acel-aluminium-horgany-28

A bonsai drótfa mint lakásdekoráció – akár műgyantába építve is

epoxi műgyanta lámpa asztalilámpa fali lámpa ajándék drótfa-réz-acél-alumínium horgany 110.2

Inspirálóan lágy, nőies formák – vagy a vad, férfiasan szenvedélyes küzdelem jelenik meg a bonsai drótfa vonalvezetése által, amely a műgyantába stabilan épül be egy olyan újszerű kombinációt alkotva, amely hazánkban még újdonságnak számít.

A dekoratív műgyanta tartós, könnyen tisztítható és robusztus anyag, amely speciális színeivel, különleges állagával is gyönyörködtet. A művészek azért imádják ezt az anyagot, mert mechanikai és termikus tulajdonságai lehetővé teszik a legmerészebb álmaik formába öntését is.

A műgyantát az igényesség jellemzi, mert általa hosszú munkaidő áll rendelkezésre az alkotó számára, hogy sietség nélkül haladjon a megvalósítani kívánt esztétikai és/vagy gyakorlati cél felé.

Az alacsony kikeményedési zsugorodás egyszersmind azt is jelenti, hogy a lehető legpontosabban a megálmodott formákat kapjuk.

A műgyanta és a bonsai drótfa találkozása: ez a párosítás az égben köttetett!

A bútorok, lakásdekoráció készítéséhez a szakképzett mesteremberek matt és átlátszó anyagfajtákat használnak, amelyek mindegyike különböző színárnyalatokat kaphat. Az átlátszó változatok jól illeszkednek a fához vagy más beépített tárgyakhoz: kinyilvánítják, felmutatják a rejtett szépséget annak részleteiben is. Látványosan hangsúlyozzák a dekoráció minden szegmensét, hiszen a legkisebb elemek is jól láthatóak lesznek, még a vastag rétegen keresztül is. A színes festékek kissé csökkentik az átlátszóságot, de a tárgy ezáltal csodálatos, telített színt kap.

műgyanta asztal ajándék drótfa réz acél alumínium horganyzott 109.9.2

Elégedett ügyfeleink szerint a párosítás egyenesen idilli. A külföldön már slágerként működő, műgyantába épített bonsai drótfa fényes jövő elé néz itthon. Illeszkedik az aktuális trendbe, hiszen a bútorfejlesztők és a lakberendezők egyre több érdekes újdonsággal, eredeti ötlettel örvendeztetnek meg minket a mindennapi élet területén, ahol a leginkább szükségünk van az esztétikumra.

Bonsai fa
https://kgdesign.hu/design-termek/ezust-tukor-gyanta-asztal/

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek az epoxi műgyanta bútorok, dekoratív tárgyak, amelyek az anyaguk egyedi megjelenésének köszönhetően átalakítják az otthoni környezetet. Ha a szaklapokban körülnéz az ember, akkor nem is kétséges: a belsőépítészet, lakberendezés terén ez a jövő!

Bonsai fa
https://kgdesign.hu/design-termek/led-es-gyanta-ronk-asztal/

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük