MENÜ

Fekete Leo az epoxi étkezőasztal

Fekete Leo az epoxi étkezőasztal

Miért Fekete Leo az Epoxi Étkezőasztalra kereszteltük ezt a munkás kezek által formált étkezőasztalt?!

Leo, mint a leopárd bundája, fekete mert nemcsak a gyanta színe, hanem az asztallap faanyaga is fekete dió. Természetesen lehet választani más mintát is, vagy az epoxi gyanta minimalizálását, vagy teljes kihagyását, akár táblásított anyagú asztallap esetében. A kevesebb epoxi gyanta kevesebb költséget jelent. Nem is az alapanyagár, hiszen a vele eltöltött munkaidő sokkal hosszasabb mint a tömör falapok készítése.

Az asztallap a szokásos módon gyalulva, csiszolva, majd epoxi gyantával öntve készült. Több faanyagot belep a gyanta, és többet az olajzás felület kezel. Van ahol csak a színtelen gyanta tölti ki a kieső göcsöt, és nagyrészt a fekete epoxi felett újra a színtelen gyanta enged betekintést az asztal mélységeibe.

Az asztallap készítésekor a megrendelő házaspár is jelen volt és igényük szerint válogattam, szabtam méretre, a pallókat csiszoltam, repesztettem a faanyagot, valamint közösen alakítottuk ki a munkalap mintáját.

A lábszerkezet szögbe vágott kettő darab ragasztott gerendája, és a hozzá kapcsolt kazánlemez acél elemei esetében nagy szerepet kapott a számtan. A gerenda láb dőlésének, statikusságának kiszámítása, és tesztelése szokatlan feladat volt. Hiszen 150 kg össztömegről van szó, amit közel 30 db metrikus csavar tart össze. Az eredményes tesztelést a gyártás követte, ami ezekben az anyagvastagságokban, ugyancsak nehéz feladvány volt.

Ilyen küzdelmekben született meg a vasszerkezet, amit a csavarok gerendába való kialakítása, majd az acél színterezése követett. Az asztallap készítése folyamatosan zajlott, végül a lábbal való illesztés után a fotózás és a videózás körülményeinek kialakítása is szerepet kapott, hogy önhöz is eljusson ennek az étkező asztalnak  az életre hívása.

 

Méret: 180*90*75 cm

Anyag: ragasztott tölgy gerenda és fekete dió,  fekete epoxy műgyanta, színtelen műgyanta acél

Ár: 1.217.000 Ft

 

Ezt a terméket ebben a kategóriában találod
Ajánlat kérés
Megrendelés