MENÜ

Egyedi epoxi étkezőasztal, egyedi asztalláb!

étkezőasztal,epoxi étkező asztal

Miért van egy életfa az étkezőasztalon?!

Nem tartozéka az asztalnak, történetük mégis összefonódik. Az asztalláb gerenda elemének leeső darabját nem volt szívem tűzre dobni. Így a gondolat 3 heti pihentetése után ez az életfa ihletődött meg a képzeletemben, amiről egy itt többet lehet olvasni: Miért van egy életfa az epoxi étkezőasztalon?!

étkezőasztal,epoxi étkező asztal

Egyedi étkezőasztalok választásánál a legnagyobb szerepet mindig az asztallap kapja, hiszen azon eszünk, dolgozunk és a lapján tetszetős díszleteket rendeznek a hölgyek. A megrendelő otthonába és igényei szerint beilleszthető asztallapot választ. A lehetőség nyitott arra, hogy táblásított munkalapból, szélezett vagy szélezetlen pallókból, több vagy minimál epoxi gyantával készüljön az asztal lapja. Az esetek nagyrészében az asztal munkafelületére esik a legnagyobb hangsúly, ez a választás is nagyban befolyásolja az árképzést. 

étkezőasztal,epoxi étkező asztal

Ennél az asztalnál is így volt, egészen addig amíg meg nem jelent az igazán „munkás” lábszerkezet igénye. Így asztalláb is épp úgy feladata a leckét, mint az asztal lapja. Azoknak az otthonukat hölgyeknek, uraknak egy ritkábban látott lehetőséget kínálunk, hogy az étkezőasztaluk lábában is további dekorációs színtérre találjanak..

étkezőasztal,epoxi étkező asztal

A kazánlemezként (10mm-es vastagságú acéllemez) karcállóságát a matt fekete szinterezés biztosítja.

Miért vonzza a tekintetet ez a vas-gerenda asztalláb ? és Hogyan nem borul fel ez az epoxi  étkezőasztal?!  

Az asztallapot, a tömörfa gerendát és az azt összekötő kereszt tartó vasakat, a vastalpat, az éles szögbe vágott vonalakat, a metrikus csavarokat, valamint a gerenda mögötti „cápauszony” vasat a merevség, a stabilitás, az erőkifejtésnek a misztikája járja körbe. Ez ad hangsúlyt ennek az asztalnak és önti az összképet a masszív erőkifejtés látványába, így vonzza magára a körülötte élők tekintetét.  Azt az otthont, ahol egy ilyen momentum/étkezőasztal foglal központi szerepet a családban ,ott a stabilitás részese az hétköznapi életnek.

étkezőasztal,epoxi étkező asztal

Az asztallapot felülről nézve kivehető, hogy 7 nagyobb és néhány kisebb göcs ad lehetőséget akár egy családi társasjátékra az étkezőasztal felett. Ugyancsak  7 helyen kaptak a tömörfa darabok repesztéseket. Az is kivehető, ahogy a bal sarok pallójának szélezetlen jobb oldali hullámos vonala az asztal közepén túl megrendelői kérésre folytatódik a jobb sarkig. Ehhez hasonló kérés volt a megszokott „2 palló közé gyanta”-tól való eltérés, hogy legyen öblösebb az asztallap.

Vállalkozásunkban ekképpen van lehetőség az egyéni igények, fantázia megélésére.

A középső három faelem 90%százaléka az epoxi gyanta alá merül. Ennek az epoxi gyantával való fedettségnek köszönhetően 2-3 árnyalattal sötétedik a faerezet színe. Így lesz az asztal kettő külső része világosabb, míg a belső farészek sötétebbek.

Három helyen a natúr színtelen gyanta kap szerepet. Egy apró, de jól kivehető ponton a jobb alsó palló korhadásos részén egy résnyi víztiszta epoxi enged átláthatóságot az asztallapon. Van egy kisebb hasonló rész ugyanebben a pallóban, ugyancsak a korhadásos farrostok között, amit csak élőben a szabad szemnek mutatja meg magát. A harmadik, színtelen epoxi felület a bal alsó palló kieső göcsében enged betekintést a göcs belső szerkezetébe. 

Így ez az epoxi asztallap az eseményteliségével valóban egy lehetőséget ad egy társasjáték megalkotásához. 

étkezőasztal,epoxi étkező asztal

A lábszerkezet gerendájának vastagságát 2 tölgy és 2 külső fedő rétegű fekete dió epoxi gyantával való ragasztása köti össze. A láb gerendájának száliránya mindvégig megegyezik az asztallap faanyagainak vonalvezetésével. (A cikkben szereplő képekre kattintva a termékleírás tekinthető meg)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük