MENÜ

Fali polc Lebegőpolc, Lengőpolc, Úszópolc! Lakberendezési polc funkcióval!

lebegőpolc

Sokan keresnek olyan polcot, aminek a tartó szerkezete nem látszik, így kaptuk a megkeresést, hogy egy rönk korongba kellene elrejteni az úszópolcot tartó acél tartókat.

A természetesség jegyében születtek ezek a polcok. A faanyag natúrságának megtartását, a kopásgátlást, a polc funkcióhoz szükséges masszív tartást az epoxi gyanta konzerváló hatása tette lehetővé.

A lebegő polcok teljesen hasonló módon készültek el, mint egy rönk asztal. Például ez a dohányzó asztal a polcokhoz használt fűzfa egy másik hasonló korongjából készült:

lebegőpolc

Egészen a fa korong epoxi gyantával való kezeléséig, ugyanúgy készültek az úszópolcok is, mint a korong asztalok. A különbség az, hogy a láb felfogatásának kialakítása helyett a falra való felfüggesztés a következő lépés.

Különösen nehéz feladat elrejteni a felfüggesztő acél tartókat az ekkora méretű polcoknál.

lebegőpolc
Először az úszópolcba mart 33 cm-es mély furatok kialakítása az állványos fúrógépen, majd az asztalhoz szorítva, ezen furatok keresztmetszetének 40mm-es nagyságra való alakítása adta fel a leckét.
lebegőpolc

Az epoxi gyantával való kiöntés után újra feladattá vált a lengőpolcba épített vas csövekbe befolyt gyanta kitakarítása. A tartó szerkezetek súlytesztelése után következett a felső polc vízelvezetésének kialakítása.

Erre a kimarásra azért volt szükség, mert a lengőpolcra egy súlyos kaspó elhelyezését tervezte a megrendelő. A kaspóba ültetett növény öntöző rendszerének meghibásodása esetére, vészmegoldásnak a víz falra való elvezetése a forgatókönyv.

lebegőpolc

Az eddig általunk még nem gyártott és máshol nem is látott úszópolcokat, lengőpolcokat, vagy akár lebegő polcként megnevezett fali tartókat, a szállítás előtt, otthonunk nappalijában őriztettük a medvével:

lebegőpolc

Majd a csomagolás, szállítás után a nagy gépigényű helyszíni munkák következtek. Ehhez a feladathoz szükséges gépek a következők voltak: Nagy teljesítményű kompresszor porszívó és ütve fúrógép a megfelelő gyémánt fejes fúrószárakkal.

lebegőpolc

A felszerelés helyszínén fontos volt, hogy a 60cm-es fal alkalmas a 40cm-es furat kialakítására.A falban 40cm-míg a fapolcban 30cm-es vascső tartja a lengőpolcokat. Így nyílt lehetőség arra, hogy az alsó úszópolc 185cm-re, míg a felső lengőpolc 225cm-es magasságba kerüljön rögzítésre a falon. A fent elhelyezett lebegő polc megkapta a méretes kaspót a teli földdel, virággal, valamint a folyamatos vízellátással, míg az alatta elhelyezett epoxi-rönkfa úszópolcon egy hangtechnikai erősítő kapott helyet.

lebegőpolc

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük