MENÜ

LED-es Asztali fa lámpa

A LED szalag színe, színhőmérséklete szabadon választható az asztali fa lámpában amit a legtöbb esetben egy odvas korong belső peremébe építek. A fa alapanyaga a belső farészektől kezdődően korhadásnak indult anyagok. Vannak esetek amikor a rönk szelet külső pereme megmarad és van amikor kiszakad egy szelet a fából, mint ahogyan ennél a diófánál is történt. Ilyen helyzetekben az epoxi gyanta színtelenségével, vagy éppen ennél a diónál smaragd zöld (bármilyen szín lehet..) színezettséggel kerül kipótlásra.

A természet folyamatai által tökéletes hely alakult ki egy-egy életfának, vagy bármilyen személyes tárgynak, mely megrendelői kérésre kerülhet az asztali lámpa megvilágításának központjába.

Az általam rézből, vagy acélból hajtott életfa stílusától (szimetrikus, vagy asszimetrikus) függően választás szerint lehet bonsai fa is.

epoxy gyanta rönk led lámpa bonsai fa 127.3

Ezek a lámpák minimális (üres a közepe) vagy nagyobb mennyiségű (epoxival kiöntött a közepe) epoxi gyanta felhasználásával készülnek. Az epoxi mennyiség nagyban befolyásolja a termék megjelenését, árát. Az első kép a fakorongjának nagyobb repedéseit színezett gyantával öntöttem ki, majd az életfát és a LED szalagot rögzítettem az asztali lámpához.

Van az az eset amikor az odvas fa korong az egyben maradásához nem igényli az epoxi kiegészítést, így csak az utóbb említett kettő szerephez szükséges a gyanta. Így volt ez ennél az Életfa Led Asztali Lámpa– nál is:

életfa led asztalilámpa 145.2

Az asztali lámpákhoz felhasznált gyanta mennyiség szempontjából a harmadik esetet a második kép jól példázza. Ahhoz a Bonsa Fa stílushoz jóval nagyobb epoxi gyantát használtam, hogy elől és hátul is zárt legyen, így a lámpa kettő oldalassá vált.

Amikor az asztali lámpa két oldalról mutat hasonló látványt abban az esetben nincs hátulja, nincs hátfal és a talpába kerül beépítésre a LED szalagot üzemeltető elektronika egy kis lecsavarozható fa lemez eltakarásával, mint itt is van:

Amikor az asztali lámpának a hátulját egy faanyaggal takarom el és csak az eleje kerül epoxival kiöntve kisebb a gyanta felhasználás mint például a következő kettő lámpánál:

zöld epoxy zöld rafiki gyanta led lámpa bonsai fa 133.5

Minimális az eltérés (hiszen ezeknél az asztali lámpáknál nincs kettő egyforma termék) epoxi gyanta színezettségében és az életfa paramétereiben ennél a kettő LED lámpánál:

epoxy-gyanta-led-lámpa-rafiki-fa-122.2

Az asztali lámpa felfogatásától és méretének nagyobbra váltásától függően könnyen lehet ugyanez a termék akár fali lámpa is.

A fali lámpáknál lehetőség van a hálózati áram ellátást fali kapcsolóval is irányítani, amennyiben van az adott falrészen kiágazás, min

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük