MENÜ

Konzolasztal, Gerenda bútor asztal és pad formában

Konzolasztal öreg gerenda köntösben, Kevés funkció, mégis nagy a szerepkör az otthonosság érzését erősítő divatkövetés mentén. Így születtek ezek a Gerenda konzol asztalok.
asztali lámpa

Öreg gerenda, Loft gerenda, ezek a megnevezések megközelítőleg ugyanazt takarják. Méret és használati funkciótól függően ezek a gerenda bútorok lehetnek konzolasztalok egy bejáratnál vagy a nappali falához elhelyezett díszasztal szerepűek. A régi épületekből lebontott szegtelenített gyalul, vagy csak csiszolt felületű gerenda bútorok, melyeken látszódik az idő múlása. Bár sok esetben akár 100 év is eltelhet és még a farontó bogarak is dolgozhatnak ezeken a gerendákon, mégis kiállják ezt az időt. A tető tartó szerkezeti gerendák a bontás után a megfelelő tárolás, majd felületi állag megőrző munkálatok után új formát öltve kaphatnak szerepet a divatbútorok soraiban.

asztali lámpa

Ezen a második képen kettő darab közel három méteres gerenda került tömbösítésre (szélesbítő toldás) az epoxi gyanta ragasztó szilárdságának erejével. A megrendelő kifejezett kérése volt, hogy a méretekhez illeszkedően masszív megjelenése legyen a vaslábnak is.

asztali lámpa

A gerendában megtartott csapozások hangulatba hozzák a szemlélőt. Amikor bele gondolunk, hogy itt ebben a fél méter magas konzol asztalban látható csapok tetőtartó korában jó néhány évtizedig hatalmas súlyok alátámasztásául szolgáltak rögtön érezteti megdolgozott évek érzését.

asztali lámpa

Ennek a Z formájú konzolasztalnak különösen sok csapozását sikerült megtartani. Minden bemarásnak más-más funkciója van és jelzi a kapcsolódást, kötést a vele szomszédos szerkezeti elemmel.

asztali lámpa

Ennek a kis konzol aszal 30 kg-os összsúlyának nagy részét a vas I-gerenda és a vastag betonvas teszi ki. A gerendát kiemeli a rusztikolt erezet és wenge olaj kezelésének hatására megjelenő színátmenetek.

asztali lámpa

A konzolasztal közvetlen környezetében kapott szerepet egy gerenda pad is. A wenge olaj és a megmunkált felület ennél a padnál is a megjelenés egyediségét szolgálja.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük