MENÜ

Rönk asztal

Rönk asztal, ami garantáltan otthonod fénypontja lesz!

A rönk asztal természetes otthonteremtő hangulatával kézzelfogható formában fejezi ki azt a gondolatot, miszerint a konyha az otthon szíve.

Hiszen kevés dolog hozza össze jobban az embereket, mint az ételkészítés és a finom házi ételek fogyasztása, és az is fontos, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre ahhoz, hogy kedvenc ételeinket feltálalhassuk a „kedvenc embereinkkel”: a családunkkal.

műgyanta-asztal-ajándék-drótfa-led-lámpa-réz-acél-alumínium-horgany-107.15
LED-es epoxi csomoros asztal bonsai drótfa betéttel

De a barátokkal való kikapcsolódáshoz, kellemes kávézáshoz is tökéletes kellék a dohányzó méretű rönkasztal legyan az akár a nappalidban, esetleg a teraszon.

Mi a rönk asztal (korongasztal) különlegessége?

Ebédlő vagy nappali, kert vagy terasz, egyre megy, mert az a hely, ahol a család és a barátok közelebb kerülnek egymáshoz, hogy közösen étkezzenek, kávézzanak egyet, és beszélgessenek, konkrétabban mindig maga az asztal. Így került a középpontba ez a márványos epoxy rönk asztal is:

Rönk asztal

A természetes fa étkezőbútorok, dohányzóasztalok tökéletesek ebben a szerepkörben, mert már megjelenésükkel és tapintásukkal is prémium színvonalat képviselnek, ugyanakkor meghittséget, barátságos és otthonos hangulatot biztosítanak.

A dohányzó asztal vagy nagyobb korongasztal funkciót betöltő bútorainkat a leginkább azért imádják mindazok, akik befogadták őket otthonukba, mert egyszerre múltbeli értéket adó és csúcsmodern tárgyak.

Rönk asztal

Epoxy asztal a természetesség jegyében

Az epoxy asztal a természet megnyugtató és feltöltő erejét a modern technológiával egyesíti. Maga a rönk asztal nem más, mint egy természetes fakorong (korongasztal). Mégpedig a farönk úgynevezett bütü metszete.

Rönk asztal
LED-es gyanta rönk asztal

A bütü a fa szálirányára merőlegesen vágott felülete, avagy a fa korong alakú vágásfelülete, átlója. Az erdészek a kivágott rönkökön erre írják annak adatait, illetve a bütümetszeten kívülről befelé haladva könnyen tanulmányozható a fa anyaga, kora.

Amikor a fakorongból készített epoxy asztal mellé ülsz, akkor Te is elszámolgathatod rajta az évgyűrűket, gyönyörködhetsz majd a fa korában. De akár másféle metszetben is megrendelheted a korongasztal, dohányzó asztal épp Neked való példányát.

Rönk asztal háromféle metszet szerint

A farönköt vágása szerint háromféle metszetben lehet tekinteni.

  • A sugármetszet esetében az évgyűrűk szálirányban, közel párhuzamos vonalakban látszódnak. Legtöbb esetben ilyen egy asztallap széle.
  • A húrmetszet az, amelynél a faanyag évgyűrűinek ovális rajzolatosságát csodálhatod meg. Ezt másképpen „flóderosnak” is nevezik a szakkönyvek.
  • A fentebb már említett, az évgyűrűket láthatóvá tevő nézet a bütü metszet. Ebben az esetben különleges bútkorkészítési technikánknak köszönhetően a fakérget is lehetőségünk van megőrizni az epoxy gyanta segítségével.
Rönk asztal
Ezüst tükör gyanta asztal

Olyan epoxy asztal készül tehát Számodra, amelynél megmarad a fa természetes körvonala, kérge. Ez a fajta dohányzó méretű asztal azért is az egyik legnépszerűbb választás a tapasztalataink szerint, mert a dohányzó asztalok legtermészetesebb formája a rönk asztal.

Mellesleg azonban, ha a „dohányzás” szónak még az említésétől is irtózol, tudnod kell: természetesen nem csak dohányzásról lehet szó még a kisebb korongasztal esetében sem. Azonban gondolhatsz nagyobbat is, hiszen elképzelésed akár ebédlőbe való korongasztal méretben is kivitelezhető. Raktárunkon bőven van olyan kiváló minőségű, száradt fűrészáru, amely eléri a 130 cm-es átmérőt.

műgyanta-asztal-ajándék-drótfa-réz-acél-alumínium-horgany-100.5

A rönk asztal nem csupán a kerted dísze lehet

Az, hogy a rönk asztal kategóriába tartozó bútorok elsősorban kültéri használatban terjedtek el, a természetes korongasztal egyik nagy előnyének köszönhető: tartósságuknak, hosszabb élettartamuknak, amelyet a faanyag és az epoxy gyanta biztosít. Így élte túl a szétesést, elkorhadást ez az Epoxy Fűzfa Dohányzó asztal is:

Rönk asztal

Az epoxi gyanta előnyeinek konzerváló hatását így otthonodban is hasznát veheted. Ki ne gyönyörködne a faanyag által nyújtott természetes látványban és abban az egyediségben, amit a rönk asztal kínál, mivel magán viseli az alapanyagául szolgáló fa formáját, jellegzetességeit.

Rönk asztal

Natúr-realisztikus látványt nyújtó epoxy asztal otthonodban

Egy naturális korongasztal ideális kültérre. De az epoxy technológiai hozzájárulásának köszönhetően négy fal között sem csak akkor mutat remekül, ha a teljes berendezés a rusztikus természetességre épül.

A rönkbútor természetes elemet, friss színfoltot hozhat egy eklektikus, kellemesen ingadozó szemléletű lakberendezési koncepción belül. A keményfájú alapanyag élettartama kiemelkedően hosszú, kevés ápolást igényel, és eközben elegánsan becsempészi a természet hangulatát az otthonodba.

Nyugodt lelkiismerettel ülhetsz a rönk asztal mellé

Felhőtlen lesz az örömed, hiszen a korongasztal alapanyaga egyébként kandallóban vált volna a lángok martalékává. Most azonban otthonod díszévé lényegült át, annak köszönhetően, hogy a bútorkészítő mestereink meglátták benne azt a szépséget, amihez már csak a szakértelem kellett, hogy tökéletes étkező- vagy dohányzó asztal legyen belőle.

Tartósságát, masszívan tekintélyt parancsoló jelenlétét még jobban aláhúzandó, igény esetén műgyanta bevonattal látjuk el, hogy epoxy asztal akár nemzedékeken átívelve a családod nagyra értékelt, tartósságában is jelképes tárgya legyen.

A vákumszivattyú használatával azonban lehetőség nyílik arra, hogy a szivacsos szerkezetű farostok epoxi gyantával telítődjenek. Így nem szükséges a legfelső gyanta réteg, mert szükségszerűen kikeményednek a pudvás puha farészek is. Eredmény képpen megmarad a fa természetes hatása, mely tapintással kellemesen érezhető az korong-rönk asztal felületén.

Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy számos otthonba fogadták kreatív műhelyünknek impozáns alkotásait.

Rönk asztal

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük