MENÜ

Világító étkező asztal

Világító étkező asztal: lehet-e világítást építeni az asztalba?

A világító étkező asztal otthonod igazi fénypontja lehet – a szó szoros értelmében véve. Nincs is hangulatosabb annál, mint végre együtt körülülni a finom ételt-italt a családoddal és/vagy a barátaiddal.

Minél többen vagytok, annál jobb a bulinak! Még akkor is, ha „csak” azt ünneplitek, hogy együtt vagytok, jól vagytok. De persze kettesben is szép és édes az élet, főleg ilyen pazar hangulatvilágítással – ami ugyanúgy feldobja a napodat, estédet, ha az énidőd részeként egyedül, zavartalanul leülsz a világító étkező asztal mellé.

műgyanta led asztal ajándék drótfa réz acél alumínium horgany 116.1

A világító étkező asztal diszkrét varázsa és működési elve

Igényes ügyfeleink gyakori kérdése: lehet-e világítást rakni az étkezőasztalba?

A konyhabútorok megvilágítása rendkívül hasznos, funkcionális megoldás – a nyilvánvaló esztétikai előnyök, ez esetben a konyha középpontjának diszkrét, de annál lenyűgözőbb ragyogása mellett.

Tökéletes társítás, ha a vizuális hatás a mesterséges világítást keveri a természetessel, és így például az est óráiban, a búcsúzó nap arany sugarait a LED-lámpák fénye egészíti ki.

LED-es étkezőasztal, világító étkező asztal tudnivalók

A KGdesign által szeretettel és maximális műgonddal tervezett, magas szinten kivitelezett világító étkező asztal LED izzói mint fényforrás, a legtöbb esetben a padlót világítják meg, mintegy lentről emelik meg a térnek ezt a kitüntetett részét, ahol összeültök a vidám étkezéshez.

Miért előnyös ez a megoldás? Elsősorban amiatt, mert így nem igazán történhet meg, hogy valaki belenézzen a fénybe, és a fényerő elvakítsa. Pillantásod csak akkor találkozhat közvetlenül a lámpafénnyel, ha az asztal alatt keresgélsz valamit.

De ekkor meg egyenesen előnyös, hogy ott a diszkrét fény, és azonnal meglátod a keresett dolgot (vagy hogy a cicus-kutyus – ha van, s ha szabad neki az asztal alatt tanyázni – épp kit részesített kegyeiben közületek, kihez húzódott közelebb).

Hogyan szolgálja még a kényelmedet a világító étkező asztal áramforrása?

Az LED-lámpa nélkül is világos, hogy senkinek sincs kedve elektromos kábelek közt csetleni-botlani az asztalnál. De szerencsére ezt sokkal diszkrétebben és kényelmesebben megoldható már napjainkban.

A „kábelspagetti” számunkra ismeretlen fogalom! Legalább az ebédlődben, konyhádban ne kelljen vezetékeket látnod, ha nem muszáj.

Mi a világító étkező asztal áramforrásaként modern energiabankot használunk, amely csupán 4-6 cm vastag, ami nem csak a kábelrugdosás elkerülése miatt, hanem azért is szuper előnyös, mert észrevétlenül az asztallapba süllyeszthető.

Ugyancsak el lehet tüntetni, észrevétlenné lehet tenni a betáplálást akkor, amikor a padlóba van beépítve a hálózati áramforrás.

Miért érdemes a világító étkező asztal megvilágításához – vagy az egész konyhához is – LED-et használni?

Designerként mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az általunk művészi igénnyel kivitelezett tárgyak a legszebb fényben pompázzanak otthonodban. Büszkeséggel és örömmel tölt el, valahányszor az ügyfelünk vendégei az iránt érdeklődnek, hogy hol készült otthonuk dísze!

Mi azért szeretjük ezt a korszerű világítástechnikai eszközt használni a bútorainkhoz, mert a megbízható, kiváló minőségű fény, amelyet a LED kibocsát, tökéletesen alkalmas arra, hogy látványos hatást biztosítson a modern iparművészeti tárgyak, például az igényes konyhabútorok számára.

műgyanta led asztal ajándék drótfa réz acél alumínium horgany 116

A LED izzók minden formában és méretben kaphatók, úgyhogy személyre szabhatod a fényerőt, és amiatt sem kell aggódnod, hogy egy hiányzó izzótípuson fennakadhatsz, ha majd a kiégett LED-et pótolni kell.

De ezzel sem kell egyhamar bajlódnod, mert az izzók belsejében található energiatakarékos, hosszú élettartamú technológia csodálatos fényt biztosít otthonodnak az elkövetkező években anélkül, hogy túl gyakran fel kellene írnod a bevásárlólistádra az újabb izzót.

Az étkezőasztal feletti csillár vagy függőlámpa a múlté?

Ne legyünk ennyire radikálisak! De tény, hogy a belsőépítészek, látványtervezők ma már azt tanácsolják, hogy a konyhában ne egyetlen fényforrás legyen, a fejünk felett.

Sok szó esett eddig az esztétikumról, hiszen fontos. De gyakorlati szemszögből nézve is nyerő választás a világító étkező asztal, mert a LED-ek ez esetben közvetlen fényt biztosítanak egy olyan területre, amelynek szüksége van rá.

Még ha nem is az étkezőasztal megvilágítására bízod rá teljes egészében a konyha vagy az ebédlő látásviszonyait, ez mindenképpen a csúcslehetőség arra, hogy megmutasd otthontervezői személyiségedet és ízlésedet.

A fényforrásra, magukra a fénysugarakra úgy érdemes gondolni, mint a tér ékszerére – márpedig ezt a gondolatot a világító étkező asztal a legszebb formájában testesíti meg.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük