MENÜ

Epoxi gyanta állóképességét támasztja alá egy nem tervezett törésteszt!

Epoxi gyanta állóképességét támasztja alá egy nem tervezett törésteszt! Egy új építésű lakás mennyezetéről egy 50kg-os betonpanel esett a kis szekrényre.
Epoxi,törésteszt

Történt, hogy egy 50kg-os betonpanel a mennyezetről 2,8 m magasból ráesett a képeken látható éjjeli szekrényre. A kis szekrény „C” alak formában hátsó támasztás nélküli kivitelezésű, így a vágási ponton eleresztette a ragasztását, egy helyen a fa meghasadt, illetve az epoxi gyanta gérbe vágott illesztése előtt és utána is megrepedt, törött.

Az Epoxi gyanta sokkal tömörebb, és sűrűbb szerkezetű, mint a keményfa. Itt ezen a képen látszik, hogy az epoxi nem a szögbe vágott illesztésnél tört el, úgy mint a faanyagnál. A gyanta a vágott és ragasztott felületnél is erősen tartott, majd az illesztés előtt és után repedt és törött meg.

Epoxi,törésteszt

Az éjjeli kis szekrény, nagy ütést kapott, ám semmi nincs amit ne lehetne megragasztani, és az epoxi gyantát nem csak meg lehet ragasztani, hanem stabilitása, tartóssága újra helyre hozható. A repedés nyoma megmarad, olyan lesz mint egy katona harci sebe, karcolása.

Epoxi,törésteszt

Hasonló esetekben a javításhoz a következő a sorrend: A törés nyomait szükséges újra csiszolni, felérdesíteni, majd formába, irányba sablonba helyezni és a színre kevert epoxi gyantával újra megönteni. Az öntési folyamat után síkba csiszolni-vágni, majd újra ragasztani a vágott éleket. Ezek után kiköt az epoxi és lehet újra csiszolni, majd olajozni és a polírozással készen vissza adni a tulajdonosának az éjjeli szekrényt

Így szerez tapasztalatot egy epoxi gyantás kis szekrény.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük