MENÜ

K&G Design életfa és epoxy gyanta asztal öntés az MTVA Duna TV műsorán Novodomszky Évával!

Az MTVA Duna TV felkérése érkezett meg vállalkozásunkhoz, hogy kettő műsort forgassanak le a K&G Design műhelyében készített lakberendezési termékekről. A magyar televízió kiemelt szerkesztőjétől kaptam a hívást, hogy Novodomszky Éva szereti a fával való alkotói folyamatokat és nagyon érdeklődik az epoxy gyantával való munkavégzés iránt.

Kettő tv műsorszámot vártak tőlem, így esett az első választás az Életfa lámpára.

Egy egész termék elkészültének 15 munka órája a várakozási idővel együtt összeségében több napig tart, azonban nekünk erre csak egy napunk adódott. Így kettő alkotás segítségével mutattam be szóban, és némileg tevékenységben is szemléltetve a szakaszokat.

A forgatás stábja hét tagú volt Novodomszky Éva után én voltam a kilencedik tagja a csapatnak. Az egész napos programról sok órányi nyers anyag készült, és kettő bő három perces videó.

Az életfa hajtását és a faanyaggal folytatott néhány lépést ezen a japánakác asztali lámpa faanyagán mutattam be a forgatáson.

japánakác epoxi asztalilámpa életfa.1

A munkálatok, amelyek segítségével a készítés mérföldköveit tudtam szemléltetni az a vastagoló gyalulás, majd a gérvágó segítségével az egyenes bázis felületek kialakítása és a csiszolás elkezdése.

Életfa

A második téma központjában egy fiókos konzol asztal öntése szerepelt, melynek a lábában egy szél fújt Bonsai fa kapott központi szerepet.

Az életfához hasonlóan lelki tartalommal bíró, a japán hagyományokban is megjelenik a Bonsai fa, így a második műsor főszerepében egy Epoxy konzol asztal szerepel, melynek a lábában egy szél fújt Bonsai fa kapott dekorációs feladatot.

Amennyiben valaki keresné a felhasznált anyagok megnevezését, itt a második videóban elkapható egy, csak félig elfordított címke, ahol látszik a epoxi gyanta márkájának a típusa, ami megmutatja, hogy a LAURIZ Product-tól vásárolt alapanyaggal dolgozok.

Életfa

Az epoxi asztalok öntéséről nagyon sok oktató videó, ismeret terjesztő anyag található a YouTubon. Ebben a bő három perces videóban csak felületesen mutattuk be a műgyanta öntés lépéseit, színkeverését.

Életfa

A fiókos konzol asztal öntése után a videó végén látható az asztal feletti életfa lámpa. Melynek faanyaga és epoxi gyanta színezettsége teljesen összhangba hozva került a rönk ház előterébe.

A falburkolati életfa lámpával együtt még ezen az utolsó képen látható kettő lámpa szerepelt a kettő MTVA-s bemutató kisfilmben. A harmadik képen szereplő asztali lámpáról (melyet már a kész állapotában mutattunk be a forgatáson) további információk láthatóak a képre kattintva:

Életfa

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük