MENÜ

Egyedi faanyag készlet! Pallók, deszkák, rönk szeletek, korongok, tömör faanyag beszerzése, fűrészelése, tárolása, száradása, bogártalanítása, ami mind megelőzi a bútorkészítést!

Egyedi bútorokhoz, egyedi faanyag készlet és választási lehetőség! Megrendelőinknek leendő lakberendezési tárgyuk alapanyagát már a kezdetektől megismerhetik. Nem csak a forma, hanem a rengeteg fafajta ami igazán nagy választékot ad vállalkozásunk készletének.
egyedi faanyag

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

Többször kaptam már a kérdést, hogy ki lehet e választani miből fog készülni az asztal, lámpa, szekrény, polc szóval az szóban forgó lakberendezési bútor darab. A nálunk leadott rendelésekhez megrendelőink sok fafajtát (Juhar, Nyár, Fűz, Olajfűz, Szelíd és Vadgesztenye, Vadmegy, Szil, Kőris, Tölgy, Fehér – Korona és Japán akác, Cédrus és Borovi fenyő,Fekete és Király-diófa) tartalmazó egyedi faanyag készletből választhatják ki az alapanyagot.

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

egyedi faanyag

Azt is kérdezték már, hogy miként teszek szert a faárúra. A válaszomban benne van hogy magam is vágok földön fekvő rönköt akár helyszínen, akár elszállítva fűrésztelepre. Emellett több fakitermelővel és főleg veszélyes favágóval vagyok kapcsolatban. A veszélyes fák sok esetben beteg korhadt, viharkárosodott elkerülhetetlenül kivágott fák, amiket az epoxi gyanta felhasználásával mentünk meg a tűztől. A következő képen öreg gesztenye fa látható, melynek a tövében a hangyák és a darazsak fészket rakva gyengítették a törzset. Ez veszélyessé tette és kivágták. Engem a szeletelésre és elszállításra hívtak, így gazdagodott egyedi faanyag készletünk.

egyedi faanyag

A K&G design nál fontosnak tartjuk a természetességet és az alapanyagink beszerzésének körülményeit. Törjük magunkat a természet, a zöld környezet fenntartása ápolása érdekében. Ennek jegyében az elmúlt 5 évben 5 fát (vadgesztenye, platán, csörgőfa, 2 db tulipánfát) ültettünk az amúgy is zöld növényekkel tarkított kertünkbe.

egyedi faanyag

A kezdetekor még a frissen vágott fűrész árút még nem tudtam felhasználni anyagot vásároltam. Ezek a készletek dió és szelíd gesztenyefából állnak és mára többnyire elfogyott.

A rönkök fűrészelése után praktikusságból fotózom a faanyagokat, hogy a megrendelő célirányosan rá tudjon mutatni, hogy milyen méretet, színt és formát szeretne megrendelni az otthonába. Fontos apróság, hogy csiszolás és felület kezelés előtt más színt mutat a faanyag mint utána. A középen látható nyár és juhar faanyagokból már több asztal is készült. Míg a középső képen a kezeletlen faanyagok világosak, majd a kész termékeken például a képre kattintva ezek az asztal lapok már láthatóan sötétebbek.

egyedi faanyag

A nagy választék több szempontból is fontos, hiszen a fának sok szempontja létezik, így a színei, mintája keménysége, funkciója szerinti mérete, állóképesség, hogy kültéri vagy beltéri szerepet fog betölteni- Bár az illata főleg a feldolgozására vonatkozik, de a tapinthatósága az olajos felületkezelés esetében nagyon érezhetően megmarad. Szempont

egyedi faanyag

Legfőképpen ezeknek a bogár rágta, sokszor odvas fahibákkal teli anyagoknak az epoxi gyanta megőrzi a történetét és az otthonokba visszük azt.

A lakásdekoráció terén sok asztalra és lámpára is kapunk felkérést. A lámpák esetében nagyon jó alapanyagul szolgálnak a lukas fa szeletek. Az epoxy átlátható színtelensége, színezettsége számos lehetőséget ad az igazán egyedi LED lámpatestek készítéséhez.

egyedi faanyag

A fűrész árú száradása, különösen hosszú munka és körülményes tárolását máglyázásnak hívják. A pallókat, korongokat egy jól szellőző területen lécekkel közölve egymásra rakva súlyozzák le önmagukat. Így a száradás közben a lehető legkisebb legyen bennük a mozgás (kajszulás, teknősödés, tekeredés) vagyis a szárítási hibák minimalizálása.

Erre a legalkalmasabb a padlás (45,2 C és 22%pára)

egyedi faanyag

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük