MENÜ

Epoxi étkezőasztal

műgyanta asztal ajándék drótfa réz acél alumínium horganyzott

Sok családban jelenti az étkezőasztal – nem csupán az étkezések – hanem a legfontosabb találkozások, kapcsolódások színhelyét. Egy hely, ahol barátságok mélyülnek, rokoni kapcsolatok épülnek, vélemények ütköznek, viták csitulnak el…

Ennek fényében válik olyan fontossá maga az asztal, ami körül összegyűlünk. S hogy ebben milyen szerepet játszhat egy epoxi étkezőasztal?

Az alábbiakban összegyűjtöttük, mindazokat az előnyöket, amelyek azzal járnak, ha epoxi étkezőasztal áll az étkezőnkben. 

Miért epoxi étkezőasztal?

Napjainkban – a lapraszerelt, tömegesen gyártott bútorok világában – sokan vágyunk valami többre, valami egyedire, valamire, amire nem azt mondja a hozzánk érkező vendég: „jé, a szomszédomnak is pont ilyen van”.

Az epoxi étkezőasztallal ez nemigen fog előfordulni, hiszen egyedi műalkotásról beszélünk, ami nem csupán egy bútordarab, egy használati tárgy, exluzív megjelenésével igazi lakásdekorációs elemmé avanzsál. 
Az egyedi igényeknek, a hely adottságainak megfelelően a helyiség különleges középpontja lehet a karakteres kompozíció. 

Az unalmas napi rutint el is felejthetjük, hiszen a színek és formák különleges találkozását szemlélve a reggeli kávé sem lehet hétköznapi. A kacskaringós ívek, a minták, s az erőteljes színek látványa, messzi tájakra repítheti a szemlélőt. 

Ezek az asztalok sokszínűségüket mutatják meg a különböző napszakokban, ahogy a fény játszik az eltérő felületeken. A beépített LED világítással méginkább fokozható az egyébként sem unalmas látvány, amely hangulatvilágításként új szerepet tölthet be otthonunkban. 

Azt tudjuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik, s hogy az időnél nincs szigorúbb tényező. Kivétel ezalól az epoxi étkezőasztalok világa. Vitathatatlan előnye az epoxi műgyanta alkalmazásának, hogy a sérült bútoraink – amelyeket mindenképp szeretnénk megtartani, hiszen az örökségünk, s így a lényünk egy része – helyrehozhatók ennek a technikának köszönhetően, s felújítva új értéket kaphatnak. A bevonat konzervál, így az idő vasfoga nem pusztít.

műgyanta asztal ajándék drótfa réz acél alumínium horgany 109.14
Epoxy műgyanta fekete diófa étkezőasztal (kattints a képre)

Az epoxi étkezőasztal különleges módon egyesíti a múltat a jelennel, ahogyan a fa korát jelző évgyűrűk találkoznak a legmodernebb technológiát képviselő műgyanta felülettel. Nászajándéknak is épp emiatt alkalmas, hiszen mély üzenetet közvetít a családot, s otthont alapító ifjú párnak.

Az epoxi gyanta, a fém és a fa találkozása

Az epoxi étkezőasztalok természetesen többféle fafajtából készülhetnek, akárcsak a hagyományos étkezőasztalok. A fa anyag lehet nyárfa éppúgy, mint tölgyfa vagy diófa, legyen akár kerti vagy fekete/amerikai. 

Napjaink lakberendezési trendjében egyre nagyobb teret hódít az indrusztriális – vagyis ipari – stílus, amelynek alap eleme a fém és annak különböző fajtái.
Vajon hogyan illeszkedik ebbe a jó részében fából készült epoxi bútor?

A divatirányzat mellett a megfelelő stabilitás biztosítása is hozzájárult ahhoz, hogy megszülessen a fém alkalmazása az epoxi étkezőasztalok készítésekor. Éppen ezért jól illeszkedik a legkülönfélébb lakberendezési stílusokhoz.

A nagy ellentétek párbaja

Különleges látvány ezeknek a merőben különböző anyagoknak a találkozása egyetlen bútordarabban. A kép címe lehetne: az elemek harca. Az összkép mégis inkább nyugalmat áraszt, az elemek harmóniában állnak.

A játékosságért a fény és árnyék találkozója felel, hiszen különböző módon verik vissza, vagy épp nyelik el a fényt az eltérő felületek.

Egyszerre van jelen az erő, a hűvösség a műgyantában és a szelíd engedelmesség, a melegség a fában.

étkezőasztal

Az epoxi csak a jéghegy csúcsa

Az epoxi műgyanta alkalmazása már önmagában egyedivé teszi bútorunkat, főleg, hogy a színválaszték óriási, de ez még nem minden.

A műgyanta használata lehetővé teszi azt, hogy további mintával gazdagítsuk az egyébként sem unalmas felületet. Így kerülhet az asztalba akár egy – epoxi térbe dermedt – bonsai drótfa is, amely tovább növeli az értékét.

Az epoxi gyanta használata során a kihívást jelent a buborékok eltávolítása, amely okozhat némi nehézséget. Van az úgy azonban, hogy a buborék éppen kapóra jön a kívánt minta eléréséhez, s feltűnik, mint dekorációs látványelem.

Az epoxi étkezőasztal foltmentesen szép

A konzerváló, védő műgyanta bevonatnak köszönhetően a tükörsima felület könnyen tisztítható, jól karbantartható, emellett selymesen finom tapintású.

Más is labdába rúghat az epoxi étkezőasztal mellett?

Természetesen egy ebédlőben álló tekintélyes méretű epoxi ebédlőasztal azonnal magára vonzza a küszöbön átlépő figyelmét, de nem kell itt megállnunk, a nappalinkban is elérhető ez a hatás. 
Ahogy az epoxi gyanta használata egyre nagyobb népszerűségnek örvend az enteriőrökben, úgy szaporodnak gomba módra a technika alkalmazásával készült bútorok.

A piacon egyre szélesedő választékban elérhetőek az így készült dohányzóasztalok, amely gyakran a nappali fókuszpontját biztosítja. 

műgyanta asztal ajándék drótfa led lámpa réz acél alumínium horgany 107.1
A LED-es Epoxi Csomoros Asztal a fém bonsai betéttel (kattints a képre)

Sőt, nem kell hogy lemondjunk a szépségről akkor sem, ha dolgozunk… a dolgozóasztalok világában is elérhetőek az epoxi gyantával készült termékek, amelyek talán inspirálhatnak is egy nehezebben induló délelőttön. Abban mindenképpen motiválnak, hogy a látvány kedvéért rendet tartsunk az asztalunkon.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük